Babos póréhagymaleves
|
Elkészítés:A gyöngybabot elõzõ este hideg vízbe beáztatom, majd másnap fazékba teszem, és felengedem annyi vízzel, hogy négy ujjnyira ellepje. Amikor felforrt, leszedem a habját. Babérlevéllel, sóval, borssal fûszerezem, és lassú tûzön háromnegyed puhulásig fõzöm. Közben a pórét karikákra vágom, és a vajban megfuttatom. Ezután megszórom a liszttel, kicsit összepirítom, majd lehúzom a tûzrõl, és meghintem a pirospaprikával. Most kevergetve a háromnegyedig fõtt babhoz adom, ha szükséges vizet öntök hozzá, beleszórom az apró kockákra darabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az aprított petrezselymet. Lassú tûzön készre fõzöm, majd forrón tálalom. Hozzávalók:- 40 dkg száraz fehér gyöngybab
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
AUDI A4 AVANT 2.0 TDI DESIGN SÁr: 7.997.000 Ft -
SUZUKI SX4 S-CROSS 1.4T GL+ MAÁr: 4.997.000 Ft -
VOLKSWAGEN CRAFTER 2.0 CR TDI 35 L3HÁr: 4.296.378 Ft -
MERCEDES-BENZ E 300 de T 9G - TRONIC EQÁr: 16.497.000 Ft -
OPEL ZAFIRAÁr: 1.449.000 Ft -
RENAULT MASTER 2.3 DCI 165 L2P4 3Ár: 6.997.000 Ft -
FORD FOCUSÁr: 820.000 Ft -
AUDI A5 CABRIOLET 2.0 TDI S-LIÁr: 5.997.000 Ft -
VOLKSWAGEN GOLF VARIANT 1.4TSI COMFOÁr: 4.747.000 Ft -
FIAT PUNTOÁr: 480.000 Ft -
HYUNDAI SANTA FE 2.2 CRDi EXECUTIÁr: 14.997.000 Ft -
CITROEN BERLINGO IV 1.2 PURETECHÁr: 6.497.000 Ft